Info Creştin – 14 iunie 2008

Spre anul o mie
Mircea Mihăieş: „A fost suficient ca Nicolae să dea încă un semn al deschiderii faţă de alte culte, pentru ca aranjorii din Sinod şi căţeii din jurul sutanelor să sară de nouă stânjeni. […] Acest jalnic episod aratî cât de departe de normalitate şi de valorile promovate oficial de statul român e biserica. Dacă dialogul, respectul faţă de celălalt şi generozitatea ajung să fie catalogate de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei drept ‘gesturi problematice’, înseamnă c-am recăzut în hăul fără fund al intoleranţei şi-al unui inimaginabil primitivism. Ce mai urmează? Doar ca păcătoşii să fie arşi pe rug sau aruncaţi în groapa cu lei. Iar cei suspectaţi că văd în orice om un egal, un frate întru bunătate şi moralitate, să fie schingiuiţi cu cizma spaniolă. Trist moment, tristă recădere în practici ce evocă violent intoleranţa anului o mie!”
Greco-Catolica

Fenomenul religios în presa românească
Virgil Ciomoş: “Spaţiul acordat de revistele româneşti fenomenului religios este, pe zi ce trece, mai limitat, mai ocazional (în acest sens, Dilema veche este o excepţie de la regulă). Presa noastră nu face, de altfel, decît să urmeze – ‘cuminte’, pentru a nu spune de-a dreptul ‘docilă’ – un anume ‘trend’ mediatic occidental. Fie că abordează (la modul epidermic, totuşi) evenimente tragice petrecute în mediile monastice – precum ‘cazul Taizé’ sau ‘cazul Tanacu’ –, fie că ne propun o perspectivă ‘superioară’ – antropologică, sociologică şi, de ce nu?, politologică – asupra religiei şi ‘practicilor’ sale, puţinele texte de acest gen sînt, din păcate, rareori însoţite şi de o necesară şi suficientă familiarizare cu domeniul.” ( Dilema veche, Nr. 226, 12-18 iunie 2008 )

Al 49-lea Congres Euharistic Internaţional
În perioada 15-22 iunie 2008, la Québec – Canada, va avea loc cel de-al 49-lea Congres Euharistic Internaţional.
Radio Trinitas

Conferinţă teologică la Bruxelles
Mâine, 15 iunie 2008, începând cu ora 13.00, în cadrul atelierului de întâlnire şi de discuţii ‘Forum ortodox la Bruxelles’, va avea loc o conferinţă a teologului Jean Tchékan, pe tema: ‘Cum putem trăi în Biserică, astăzi, în societatea noastră secularizată?’, la biserica ortodoxă ‘Sfânta Treime şi Sfinţii Cosma şi Damian’ din Bruxelles.
Radio Trinitas

În Belgia bisericile creştine sunt transformate în moschee
Philip Heylen, vice-primarul oraşului Antwerpen, Belgia a propus musulmanilor să-şi facă moschee în bisericile creştine părăsite. În prezent, în oraş există peste 36 de moschee, majoritatea cărora au fost aşezate în clădirile vechi.
Chişinău Novopress

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu