Info Creştin – 13 iunie 2008

Icoanele permise în şcoli
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri, printr-o sentinţă definitivă, că prezenţa simbolurilor religioase în şcolile publice este legală. Curtea Supremă a admis astfel recursul declarat împotriva hotărârii Curţii de Apel Bucureşti, acţiune formulată de Ministerul Educatiei şi Cercetării (MEC) şi de 150 de organizaţii neguvernamentale.
Ziua

Cazul“ Corneanu
Teodor Baconsky: “Lipsită de informaţii serioase (pentru că nu e capabilă să le caute), presa noastră s-a inflamat cu o falsă Afacere Dreyfus, în stil românesc: ‘erezia’ mitropolitului Nicolae Corneanu, care s-a împărtăşit din potirul greco-catolicilor. Am crezut iniţial că e o ştire de o zi. […] Astăzi, când ne mirăm (împreună cu alţii) că facem parte din UE şi NATO, e penibil să tot amânăm dezbaterea asupra anacronismelor care trădează proasta întâlnire dintre dreapta credinţă moştenită şi postmodernitatea specifică globalizării. Nu ÎPS Corneanu e de discutat aici, cu tot cu păcatele sale trecute, parţial mărturisite. Avem o problemă comunitară, pe care numai Sinodul BOR o poate gestiona, mai ales sub oblăduirea PF Daniel, figură de prim-plan meschin atacată pe motiv că, vezi Doamne, pregăteşte… oarece schimbări.”
Cotidianul

Miting cu rugăciune pentru Mitropolitul Corneanu
La iniţiativa unui cetăţean care ţine să rămână în anonimat, de la ora 20.00, în faţa Operei Naţionale din Timişoara se vor aduna, pentru a spune rugăciunea Tatăl Nostru cu o lumânare în mână, toţi cei care îl respectă şi îl iubesc Mitropolitul Banatului, ca gest de susţinere pentru cel care a fost acuzat că s-a împărtăşit la o biserică greco-catolică.
Evenimentul Zilei

Să păzim unitatea Duhului în legătura păcii!” – Apel la calm şi înţelepciune
“Într-o societate din ce în ce mai frământată şi tulburată, este necesar ca Biserica să fie un factor de pace socială şi de aplanare a conflictelor, nu de amplificare a lor. […] Patriarhia Română recomandă clerului şi credincioşilor săi abţinerea de la manifestări sau demonstraţii publice animate de duh lumesc, întrucât astfel de acţiuni slăbesc credibilitatea creştină în societate. Problemele bisericeşti trebuie rezolvate în forurile bisericeşti competente, care au datoria de a formula şi de a promova reguli adecvate de conduită liturgică şi canonică a ierarhilor, preoţilor, diaconilor şi credincioşilor laici în ceea ce priveşte relaţiile interne bisericeşti, precum şi atitudinea faţă de alte culte religioase.”
Patriarhia

Prezentări pe tema „Evanghelia prin Internet”
În cadrul prezentărilor organizate de Intercer la Bucureşti (14 iunie), Iaşi (18 iunie), Timişoara (28 iunie) se va discuta despre: a) Mijloace moderne de comunicare şi Evanghelia; b) Internetul şi Biserica Adventistă din România; c) Metode şi tehnologii noi pe Internet; d) Exemple concrete de website-uri care răspândesc Cuvântul pe Internet.
Intercer

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s