Info Creştin – 7 iunie 2008

Noul mitropolitul al Moldovei va fi instalat duminică
Duminică, 8 iunie 2008, va fi întronizat noul mitropolit al Moldovei Teofan Savu, devenind astfel cel de-al 80-lea conducător al Mitropoliei Moldovei în decursul existenţei sale.
Radio Trinitas

Concurs interconfesional la Alba Iulia – „Valori creştine în lumea modernă. Toţi diferiţi, toţi egali”
Sâmbătă, 07 iunie 2008, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia va avea loc ediţia a doua a concursului interconfesional de creaţie al elevilor de liceu sub genericul: „Valori creştine în lumea modernă. Toţi diferiţi, toţi egali”. Concursul este singurul de acest fel din ţară şi la el vor participa elevi de la 5 confesiuni creştine: ortodocşi, catolici, greco-catolici, reformaţi şi unitarieni, obiectivele lui fiind promovarea valorilor creştine, a dialogului interconfesional şi popularizarea şcolilor teologice.
Arhiepiscopia Alba Iulia

Despre implicare preoţilor în politică
Vasile Chira: “Întrebarea nu este dacă Biserica trebuie sau nu să se implice în politică, ci căutarea unei modalităţi adecvate de exprimare în acest sens. Biserica ‘face’ politică prin simpla ei prezenţă în societate. Chiar şi neîmplicarea e tot un gest politic. Rolul politicii este să asigure oamenilor dreptul la viaţă, la credinţă, la proprietate, la exprimare, la asistenţă medicală etc. Or, atîta timp cît aproape 90% dintre membrii comunităţii sînt creştini ortodocşi, e normal să fie reprezentaţi în consiliile locale de liderii lor religioşi. Relaţia dintre preot şi credincios fiind una care vizează paternitatea spirituală, nu e nimic nefiresc în a avea un reprezentant în consiliile locale care să se intereseze ce se întîmplă cu banii, cu copiii, cu bătrînii sau cu sănătatea enoriaşilor.” ( Dilema veche, Nr. 225, 5-11 iunie 2008 )

Câteva sute de poliţişti au înconjurat mănăstirea Esfigmenu, care de mai mulţi ani se află în stare de asediu
Conflictul dintre mănăstire şi Patriarhul de la Constantinopol a început în 1965, avînd ca pretext întâlnirea dintre Patriarhul Atinogora cu Papa de la Roma, întâlnire pe care călugării au interpretat-o ca o îndepărtare de ortodoxie. Călugării de la Esfigmenu afirmă că MAI din Grecia a dat ordinul de evacuare a obştei, peste 600 de ofiţeri de poliţie fiind mobilizaţi în acest scop.
Novopress Chişinău

Churches in All 50 States Protest U.S. Torture
Hundreds of churches located in all 50 states and the District of Columbia will display an anti-torture banner during the month of June to voice their opposition to U.S.-sponsored torture, announced a religious group on Thursday.
The Christian Post

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s