Info Creştin – 6 iunie 2008

Cristian Bădiliţă: Împărtăşirea mitropolitului Corneanu şi caterisirea bunului simţ
“Eu sunt trist ca abia acum s-a hotărât să facă gestul ‘şocant’. Dar bine şi-aşa. […] Ce ‘canoane’ suprarealist-naţionalist-securiste pot demola unitatea, iubirea şi comuniunea insuflate de Duhul Sfânt? Tabăra politicianistă din BOR, cea adăpată serios din bugetul statului-securist, ar trebui să priceapă o dată pentru totdeauna că EA se află în afara Duhului cristic, nu cei care, precum mitropolitul Corneanu, se străduiesc să readucă Firescul şi într-o ţară şi într-o parte a Bisericii unde nu prea are nici o căutare.”
Greco-Catolica

Dacă ieşeam noi, preoţii, minerii nu mai făceau atâtea atrocităţi
Elena Tăbuş: „Principalul mobil de activitate apostolică al părintelui Voicescu a fost să-i facă pe oameni liberi, prin credinţa în Dumnezeu. A susţinut, în decembrie 1989, alături de studenţii adunaţi în Piaţa Universităţii, eliberarea de sub dictatura comunistă. Era susţinătorul continuu al acţiunilor pornite din mediul studenţesc. […] Părintele insista adeseori asupra unei legături mai strânse între Biserică şi societate, pentru o mai amplă implicare a clericilor în viaţa celor pe care îi păstoresc, dincolo de uşile lăcaşului sfânt, în evenimentele sociale şi politice, al căror tragism s-a accentuat în timp tocmai datorită acestei absenţe a prezenţei divine în acţiunile omeneşti. Şi pentru această realitate tristă, părintele aduce ca exemplu prima mineriadă de după 1989: „Dacă am fi ieşit noi, preoţii, în faţă, acolo, minerii n-ar fi îndrăznit să facă atâtea atrocităţi“.
Ziarul Lumina

Fiul risipitorHappening / Pictură la Cetatea Oradea
Ciprian Hopîrtean: “Expoziţia va fi urmată de un happening în care se păstreză într-o oarecare măsură tema fiului risipitor. El vine ca un tribut adus Facultăţii de Arte Vizuale Oradea, un omagiu adus celor care au făcut din mine un «fiu risipitor» în ambele înţelesuri ale personajului, celor care m-au lăsat să visez.. Totul va avea loc începând de la orele 20, pentru a putea obţine efectul dorit având nevoie de lăsarea serii.”
rotundu.wordpress.com

Este în curs elaborarea unui nou document-ghid pentru dialogul interreligios
A început miercuri dimineaţă la Roma plenara Consiliului Pontifical pentru dialogul interreligios. În centrul adunării se află tema: „Dialogul în adevăr şi în caritate: orientări pastorale”. În timpul lucrărilor se vorbeşte despre elaborarea unui nou document privind Liniile călăuzitoare ale dialogului cu celelalte religii.
Radio Vatican

Christian Leader Not Excited about ‘President Obama’
“We don’t know a lot about Sen. Obama’s plans for America,” said Vision America President the Rev. Dr. Rick Scarborough in a statement on Wednesday. “On the campaign trail, he has mostly spoken in generalities.”
The Christian Post

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s