Info Creştin – 3 iunie 2008

Întâlnire preliminară pentru realizarea proiectului Enciclopediei Ortodoxiei Româneşti
La Palatul Patriarhiei din Bucureşti s-a desfăşurat, o întâlnire preliminară pentru realizarea proiectului Enciclopediei Ortodoxiei Româneşti, care îşi propune, în cele cca. 1500-1600 de pagini, o mai bună cunoaştere a istoriei, teologiei şi spiritualităţii în România şi în străinătate. Lucrarea va fi tipărită în limbile română şi engleză, într-un singur volum.
Radio Trinitas

Despre invitaţia la dezbaterea publică despre gestul Mitropolitului Corneanu
La invitaţia Dl. Răzvan Bucuroiu, preşedintele Asociaţiei Ziariştilor şi Editorilor Creştini (AZEC), de a participa la o dezbatere publică pe tema “Mitropolitul Nicolae şi consecinţele gestului său: forţarea unităţii sau abandonarea identităţii” la Centrul de Presă al Radiodifuziunii Române începând cu orele 13.00 miercuri 4 iunie a.c., Vicariatul de Bucureşti, justificând absenţa de la această dezbatere, a emis următorul comunicat: „[…] După câte ştim Înalt Preasfinţitul Nicolae, mitropolitul ortodox al Banatului, nu s-a pronunţat public referitor la gestul împărtăşirii sale la Sfânta Liturghie greco-catolică celebrată la Timişoara, duminică 25 mai a.c. Credem că orice discuţie asupra acestui fapt presupune avizul sau prezenţa IPS Sale sau al unui purtător de cuvânt al său. De aceea participarea părţii greco-catolice, la întâlniri care să analizeze acest gest concret, personal, al căror motivaţii profunde nu au fost expuse public, nu este bine venită. […]”
Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică

Predicatori baptişti, avertizaţi să nu intre într-un cartier musulman din Birmingham
“Ofiţerul ar fi cutezat să-i întrerupă pe cei doi americani tocmai când purtau o discuţie pe teme religioase cu doi tineri musulmani, sfatul primit de la omul legii fiind cât se poate de inoportun, consideră misionarii. Un poliţist comunitar (musulman el însuşi) le-ar fi pus în vedere americanilor că predicarea unui mesaj creştin într-un cartier musulman ar putea fi o infracţiune de incitare la ură împotriva unei comunităţii (accepţiunea generică a termenului ‘hate crime’), apoi a continuat cu un sfat echivoc, greu de înţeles dacă era dat cu gând prietenesc sau ascundea o ameninţare.”
Gândul

Militanţi hinduşi au atacat un colegiu creştin din India
20 de militanţi hinduşi au intrat într-un colegiu creştin din India acuzând 2 profesori că forţează oameni să se convertească la creştinism. Organizaţia Vocea Martirilor afirmă că 15 studenţi de la colegiul din Karnataka au fost bătuţi împreună cu profesorii.
Mission Network News

So. Baptists Stand Against IMB’s Tongues, Baptism Guidelines
Thirty-seven former Southern Baptist missionaries, former International Mission Board trustees and Southern Baptist pastors have signed a statement expressing their „strong” disagreement with a 2005 decision by the IMB trustees that ruled out the appointment of missionary candidates who practice speaking in tongues in public or a „prayer language” in private and who have not been baptized properly, according to the new guidelines.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s