Info Creştin – 28 mai 2008

Ghidul Reţelei Organizaţiilor Creştine din România
A 10-a ediţie conţine date despre 350 de organizaţii creştine din România.
Asociaţia OCI

Primul concert panortodox de muzică bizantină din lume, la Bucureşti
Primul concert panortodox de muzică bizantină din lume va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti, în 29 mai 2008, de la ora 19.00, şi va reuni grupuri din Rusia, Grecia, Serbia, Franţa şi Statele Unite ale Americii.
Gândul

În Europa catolicismul e tot mai slab
Casa de Editură a Vaticanului a publicat recent o nouă ediţie a Anuarului Statistic al Bisericii, conţinând informaţii despre principalele aspecte ale activităţii Bisericii Catolice în diferite ţări în perioada 2000-2006. În aceşti şapte ani, prezenţa catolică în lume a rămas stabilă, reprezentând aproximativ 17,3% din totalul populaţiei. În Europa, în ciuda faptului că 25% dintre catolici trăiesc aici, creşterea numărului de credincioşi a fost cu mai puţin de un procent. În Americi şi Oceania numărul a crescut, cu 8,4% şi respectiv 7,6%; în Asia numărul de catolici a rămas cam acelaşi, în timp ce în Africa a crescut de la 130 de milioane în 2000 la 158,3 milioane în 2006.
Catholica

Asociaţia pentru Libertate Religioasă organizează primul simpozion în Mongolia
Înfiinţată în 1893, IRLA (International Religious Liberty Association) are afiliate asociaţii în aproximativ 80 de ţări, fiind cel mai mare forum non-cultic dedicat libertăţii religioase din lume. Simpozionul din 29 mai, sponsorizat de Consiliul pentru Probleme Religioase din Mongolia, sub patronatul preşedinţiei şi de IRLA, ar putea pregăti calea pentru ca ţara să găzduiasca al treilea Congres Asiatic pentru Libertate Religioasă.
Intercer

Rick Warren Launches Coalition to Combat Five ‘Global Giants’
The P.E.A.C.E. Coalition will be an international alliance of churches, businesses, ministries, universities, and other institutions who will work together to address five „Global Giants” that affect billions of people worldwide: spiritual emptiness, lack of servant leadership, extreme poverty, pandemic diseases, and illiteracy. The acronym for the plan is based on the five actions Jesus modeled: Promote reconciliation; Equip servant leaders; Assist the poor; Care for the sick; and Educate the next generation.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s