Info Creştin – 17 mai 2008

Lansare de carte: Lexicologie biblică românească
În 16 mai a avut loc, în Sala Senatului Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi lansarea cărţii profesorului Eugen Munteanu, Lexicologie biblică românească, Editura Humanitas, Bucureşti, 2008, “probabil cea mai serioasă analiză a traducerilor româneşti ale Bibliei care a apărut în literatura românească de specialitate” (Dănuţ Mănăstireanu). Moderatorul evenimentului a fost dr. Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas. Au vorbit: prof. dr. Rodica Zafiu, prof. dr. Constantin Frâncu şi prof. dr. Gheorghe Popa.
danutm.wordpress.com

BOR şi diaspora
Teodor Bacosnky: “Evidenţa că BOR a început să se mişte mai promt în afara graniţelor se cere salutată. Biserica Ortodoxă e prima instituţie care gestionează realist noua diasporă economică din vechile state membre ale UE. Avem doi mitropoliţi, unul la Paris şi altul la Berlin. S-a creat treptat – cu sprijinul catolicilor şi al autorităţilor locale – o reţea de parohii care numără deja peste 60 de ‘unităţi’ în Italia, 30 în Spania, cam tot atîtea în Franţa etc.” [Dilema veche, Nr. 222, 15-21 mai 2008]

Interviu cu Bogdan Tătaru-Cazaban: despre politică şi religie cu cel mai tânăr sfetnic al României
Bogdan Tătaru-Cazaban: “Există un ‘purism’ al scepticilor şi al indiferenţilor în materie religioasă, care socotesc că religia are de-a face atât de puţin cu pământul, încât suntem datori cu toţii să-i asigurăm decolarea. Însă cei care cunosc cu adevărat istoria creştinismului, de pildă, ştiu că lumina cea mai clară a sfinţeniei a coexistat cu implicarea cea mai directă în cursul istoriei. Credinţa poate conduce în mod legitim atât la o teologie a istoriei, cât şi la o teologie politică. Limita relaţiei cu politicul şi în genere cu lumea vine atunci când credinţa este ispitită să cedeze, să coboare de la înălţimea menirii ei, care este adevărul şi libertatea.”
HotNews

Comunitatea catolică a imigranţilor români din Roma şi împrejurimi, la Sărbătoarea Popoarelor 2008
„Suntem toţi migranţi”: pe această temă se va desfăşura a 17-a ediţie a „Sărbătorii Popoarelor”, organizată în acest an la 18 mai la bazilica Sfântul Ioan în Lateran, de Vicariatul Diecezei de Roma şi Misionarii Scalabrinieni. Alături de Comunitatea catolică a imigranţilor români din Roma, participă alte 19 comunităţi etnice din Capitala Italiei şi împrejurimi
Radio Vatican

Franklin Graham Under Fire for Olympic Evangelism Comment
American evangelist Franklin Graham came under fire this week for saying he opposed evangelism during the Beijing Olympic Games. Recent persecution of unregistered churches include the arrest of 270 Protestant house church pastors in December, and the expulsion of more than 100 foreign missionaries last summer – the largest event of its kind since 1954 after the communist government took power in 1949.
The Christian Post

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s