Info Creştin – 29 aprilie 2008

Paştele creştin şi Paştele evreiesc
Petre Semen: “Importanţa sărbătorii Paştelui este maximală, atat pentru iudei, cât şi pentru creştini. Pentru evrei, tăierea în fiecare an a mielului pascal a devenit amintirea de neuitat a eliberării din amara robie egipteană, dar a indicat totodată şi perspectiva eliberării prin Mesia-Hritos. […] Transpus în gândirea creştină, mielul pascal îl prefigurează tocmai pe Hristos-Paştele nostru. Prin Hristos s-a realizat trecerea noastră de la păcat la virtute şi de la moarte la viaţă. Paştele, instituit prin voinţa divină, constituie şi pentru noi, cei care purtăm numele de „creştini“ de la „Hristos“, mărturia intervenţiei salvatoare a lui Dumnezeu în lume.”
Ziarul Lumina

Salutul creştinesc
Florian Bichir: “Săptămâna Luminată reprezintă trăirea cea mai înaltă pe care o cunoaşte Biserica Ortodoxă. În cadrul slujbelor Triodului, credincioşii ortodocşi se întâlnesc cu Domnul Hristos cel Înviat, cu biruitorul morţii şi al iadului, cu Cel ce a călcat cu moartea pe moarte. Superbe sunt şi denumirile pe care le primeşte Hristos: „Veselia cea veşnică“, „Soarele dreptăţii“, „Cel ce este întru lumina cea pururea fiitoare“, „Izvorul nestricăciunii“, „Lumina cea fără de ani“. Ce peisaj al credinţei, ce forţă-n cuvinte…”
Evenimentul Zilei

Evanghelizare în penitenciare
600 de persoane (12 grupe a cîte 50) din penitenciarele din Aiud şi Arad au avut ocazia să asculte mesajul Evangheliei cu ocazia întîlnirilor iniţiate de Fundaţia Rescue.
Rescue

Concert de caritate la Biserica Reformată Rogerius Oradea
Vineri 2 mai, ora 18, la Biserica Reformată Rogerius, str. Eroul Necunoscut, lângă fostul cimitir Olosig, va avea loc un Concert de Caritate organizat de Societatea de Scleroză Multiplă România şi Fundaţia de Scleroză Multiplă Bihor, pentru bolnavii cu această maladie. Solişti: Torsten Sterzig – orgă, Andreas Braun şi Andreas Weber – trombon. În program piese pentru orgă, trombon şi clopote din ultimele 4 secole. Aceeaşi echipă susţine concerte de caritate la Timişoara în 29 aprilie, pentru bolnavii cu hemofilie, la Sibiu în 30 aprilie, pentru cei cu scleroză multiplă şi la Arad în 3 mai, persoane nevoiase.

Eurolectura biblică
Numai o treime dintre europeni a citit un fragment din Biblie în ultimul an. Concluzia reiese dintr-un sondaj prezentat luni la Vatican. Ţările în care s-a făcut sondajul sînt Regatul Unit al Marii Britanii, Olanda, Statele Unite, Germania, Spania, Franţa, Italia, Polonia şi Rusia. În ultimele 12 luni, în aria examinată din Europa, au citit cel puţin un fragment din Sfînta Scriptură între 20% şi 38% din persoanele intervievate. În Statele Unite procentul ajunge la 75%.
Radio Vatican

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s