Info Creştin – 26 aprilie 2008

Patriarhul Daniel va participa la slujba de Înviere
Patriarhul Daniel, care continuă programul de recuperare la reşedinţa patriarhală sub supravegherea echipei medicale de la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”, va participa la slujba de Înviere din noaptea Sfintelor Paşti, informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.
Radio Trinitas

Orarul slujbelor de Înviere pentru românii ortodocşi din Ungaria
In cele mai multe biserici ortodoxe romane din Ungaria, slujba de Inviere se va oficia la miezul noptii. Astfel, potrivit Romanian Global News, se vor oficia slujbe de Inviere in Catedrala ‘Sf. Nicolae’ din Jula, la bisericile din Apateu, Batania, Budapesta, Micherechi, Sacal, Seghedin si Otlaca-Pusta. La biserica din Jaca, slujba Invierii Domnului va incepe putin inainte de miezul noptii, la orele 23.30. Credinciosii din Chitighaz si Cenadul Unguresc vor putea participa la aceasta slujba cu incepere de la orele 04.00, iar credinciosii din Orasul Mic Romanesc din Jula de la orele 07.00. Pentru ortodocsii romani din Bichisciaba si Aletea slujba de Inviere se va oficia cu incepere de la orele 08.00.
Radio Trinitas

Data sărbătoririi Paştelui
Paştele creştin, adică Învierea lui Iisus Hristos, este serbat întotdeauna într-o zi de duminică. Nu însă în aceeşi duminică, în fiecare an. Regulile pentru calcularea datei Paştelui au fost stabilite în anul 325, la sinodul întâi ecumenic de la Niceea. De atunci Paştele creştin este serbat în legătură cu fazele lunii şi cu echinocţiul de primăvară. Diferă, însă, între Răsărit şi Apus, calendarele bisericeşti, asfel că foarte rar se întâmplă ca întreaga lume creştină să serbeze în acelaşi timp Învierea lui Iisus.
BBC

Despre Augustin, “la rece”
Alexander Baumgarten: “De departe, această lucrare a lui Marius Cruceru [Augustin, un amator… Studiu asupra terminologiei filozofico-teologice de influenţă grecească în tratatele teologice ale lui Augustin] poate reorienta întreaga literatură augustiniană de limbă română din ultimii ani. […] Fiind iniţial o teză de doctorat coordonată de distinsa profesoară Lucia Wald, cartea lui Marius Cruceru încearcă saltul – cu toate instrumentele filologului – de la filologie la filozofie şi teologie, propunîndu-şi să ne convingă de faptul că aceasta este calea prin care putem stabili o legătură autentică cu augustinismul originar, dar şi înţelege sensul actualităţii tratatelor lui Augustin.” [Dilemateca, Nr. 23, Aprilie 2008]

Despre evanghelicii din România
Numărul creştinilor evanghelici din România este de 513.775 (luînd în considerare datele de la recensămîntul din 2002, fără adventişti), adică 2,37% din populaţia ţării. La ora actuală există în România aproximativ 5.750 de biserici evanghelice. Faţă de anul 2000 numărul acestor biserici a crescut cu 700, adică anual s-au înfiinţat cîte 100 de biserici. (În perioada 1994-2000 au fost înfiinţate cel puţin 180 de biserici pe an.)
La Rotundu

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s