Info Creştin – 4 aprilie 2008

Prima Sf. Liturghie la Polul Nord
Cu binecuvântarea PF Alexei al II-lea, patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, mâine, 5 aprilie 2008, va fi oficiată pentru prima oară slujba Sfintei Liturghii la Polul Nord, de către arhiepiscopul Ignatie de Petropavlovsk şi Kamchatka, alături de doi preoţi şi un diacon, care vor lua parte la această expediţie organizată cu sprijinul Administraţiei Aviatice din cadrul Serviciului Federal de Securitate.
Radio Trinitas

Întâlnirea Consiliului Interreligios al Rusiei
În data de 2 aprilie 2008, a avut loc la Moscova întâlnirea Consiliului Interreligios al Rusiei care reuneşte pe reprezentanţii principalelor religii din Rusia: creştinismul ortodox, islamul, budismul şi iudaismul. În cadrul acestei reuniuni, desfăşurată la Centrul de Pelerinaje al Patriarhiei Moscovei, a fost adoptată o declaraţie în care se afirmă necesitatea continuării dialogului pentru o mai bună cunoaştere a particularităţilor şi o mai bună colaborare în domeniul social.
Radio Trinitas

Bisericii Ortodoxe a Georgiei i-au fost restituite toate proprietăţile funciare şi imobiliare
Guvernul Georgian a decretat, in 27 martie a.c., restituirea catre Biserica Ortodoxa a Georgiei a proprietatilor funciare si imobiliare ce au fost confiscate de regimul comunist, printre care se află vechea reşedinţă patriarhală din Tbilisi, precum şi clădirea Seminarului Teologic Liceal Ortodox din capitală, care fusese transformată în spital.
Radio Trinitas

Documentar: “Viaţa şi Paştele în Maramureş
Duccio Pugliese, regizor, jurnalist şi fotograf italian, a prezentat la Roma documentarul „Viaţa şi Paştele în Maramureş” („Vita e Pasqua in Maramureş”). Filmul său documentar ilustrează cum se pregătesc moroşenii de Paşte.
Adevărul

Indonesia: 110 Churches Closed in Three Years
Islamic extremist groups and local governments in Indonesia closed 110 churches from 2004 to 2007, according to religious and human rights organizations.
Compass Direct News

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s