Info Creştin – 24 martie 2008

Papa supără evreii de Paştele catolic

Suveranul Pontif a fost aspru criticat pentru că a permis reintroducerea în ritualul religios a unei controversate rugăciuni pentru convertirea evreilor.

Cotidianul

Lansare de carte: Bufniţa din dărâmături (ediţie revăzută şi adăugită), de Mihail Neamţu

Bufniţa din dărâmături. Insomnii teologice în România post-comunistă, Editura Polirom, 2008 (ediţie revăzută şi adăugită), va fi lansată marţi, 25 martie 2008, ora 18:00, la Librăria Cărtureşti (lângă Cinema Patria). Vor lua cuvântul filozoful Andrei Pleşu, ieromonahul Iustin Marchiş şi istoricul Petre Guran.

Gruparea Aproape

Marşul Vieţii la Timişoara

Asociaţia Darul Vieţii organizează marţi, 25 martie, zi care este sărbătorită pe plan internaţional drept “Ziua copilului nenăscut”, la Timişoara Marşul Vieţii, o manifestare destinată susţinerii vieţii şi familiei, care va avea un caracter interconfesional.

Darul Vieţii

Secularizare şi contra-secularizare

Mirel Bănică: Pentru oricine este interesat de faptul religios contemporan, marea provocare a viitorului este aceea de a vedea în ce forme procesul de secularizare va continua, dar şi cum se va manifesta contra-secularizarea. Orice analiză a impactului social şi politic al diferitelor forme de răspuns religios la modernitate va trebui să ţină seama de acum înainte de interacţiunea continuă a acestor două mari tendinţe. Este imposibil, din păcate, să se formuleze o predicţie a felului în care vor evolua lucrurile. Cei care au prezis declinul rapid al creştinismului european se pare că s-au înşelat; cei care asimilează orice formă de întoarcere la Tradiţie sau de reînnoire religioasă cu fundamentalismul religios se înşală şi ei. În orice caz, o singură afirmaţie poate fi făcută fără teama de a greşi: religia creştină, în diversitatea pe care o cunoaştem noi astăzi, va suferi în viitor o dramatică schimbare. A neglija acest fapt este echivalent cu înţelegerea superficială a lumii în care trăim.” (Dilema veche, Nr. 414, 20-26 martie 2008)

Mana de luni: O viaţă trăită corect

Robert J. Tamasy: „O viaţă trăită corect nu se bazează pe sentimente. O zicală contemporană ne sfătuieşte cam aşa: ‘Dacă te simţi bine, fă-o!’ Emoţiile sunt însă ghizi pe care nu te poţi bizui şi adesea te dezamăgesc. Putem fi destul de supăraţi pe cineva încât să-l luăm la bătaie, dar asta nu înseamnă că facem ceea ce este drept. Putem fi nemulţumiţi de salariul primit pentru munca noastră, dar asta nu justifică furtul din încasările firmei. ‘Multe căi i se par bune omului, dar la urmă duc la moarte’ (Proverbe 16:25).”

Mana de luni este tradusă în limba română cu acordul CBMC International şi se distribuie gratuit, la cerere, prin e-mail de asociaţia CBMC România. Tel/Fax 0257 259 248, E-mail: cbmc@rdslink.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s