Info Creştin – 18 martie 2008

Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse din diaspora a trecut la cele veşnice

Mitropolitul Laur, primatul Bisericii Ortodoxe Ruse din diaspora, a trecut la cele veşnice, la vârsta de 80 de ani, în reşedinţa sa din Jordanville, New York, SUA. Înmormântarea mitropolitului Laur va avea loc vineri, 21 martie, la Mănăstirea ‘Sfânta Treime’ din Jordanville.

Radio Trinitas

Statul şi Biserica

Vintilă Mihăilescu: “Introducerea sau nu a religiei în şcolile din România pare să ţină, pentru noi, de o relaţie pur spirituală, direct cu Dumnezeu, şi nu de relaţii sociale determinate. Or, relaţia dintre stat şi religie nu se joacă doar in mente, ci în societate, nu este o relaţie spirituală eterată a unor persoane private cu divinitatea, ci o relaţie politică între două instituţii fundamentale ale societăţii şi o interacţiune de zi cu zi între preoţi şi copii în carne şi oase. Nici un liceu fără Dumnezeu! Ca slogan publicitar este excelent. Dar ce vrea să însemne, de fapt, practic? E imposibil de spus pentru simplul fapt că problema este pusă din nou undeva în cerurile unei spiritualităţi pe care, de fapt, nimeni nu şi-a propus, cred, să o conteste. Prost pusă, problema nu poate genera decît nesfîrşite discuţii prosteşti.”

Dilema veche

Concert al Filarmonicii clujene, în direct la radio

Concertul din 20 martie al Filarmonicii de Stat “Transilvania” din Cluj va fi transmis în direct de Radio România Muzical. Este pentru prima dată când un concert al instituţiei clujene este difuzat în direct. Înregistrarea va fi ulterior va fi oferită radiodifuziunilor publice din reţeaua Uniunii Europene de Radio. Programul a fost gândit special pentru credincioşii care se pregătesc pentru Paştele din 23 martie. Uvertura “Marele Paşte rusesc” de Rimski-Korsakov, un concert pentru vioară şi orchestră de Aram Haciaturian şi celebrul “Stabat Mater” de Rossini vor reuni pe scenă solişti de prima mână.

Clujeanul.ro

Oferta de Paşte la Maria Market din Calgary

Magazinul românesc Maria Market din Calgary are o ofertă specială pentru românii din oraş. De Paşte, Maria Market oferă preparate speciale pentru această sărbatoare: ouă roşii, friptură de miel, drob de miel, cozonaci.

Romanian Global News

TV ministries face March 31 deadline

“Three television ministries have refused to cooperate with a U.S. Senate committee’s probe into their financial records and have been given a new deadline for providing the requested information, according to the panel’s leadership. Senate Finance Committee Chairman Max Baucus, D.-Mont., and the panel’s top Republican, Charles Grassley of Iowa, released March 12 new letters they had sent to Kenneth and Gloria Copeland, Creflo and Taffi Dollar, and Eddie Long. They asked the televangelists to provide the documentation they are seeking by March 31.”

Baptist Press

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s