Info Creştin – 14 martie 2008

Mitropolia Clujului îi sfătuieşte pe preoţi să nu candideze

Mitropolia Clujului a emis o circulară către preoţii săi, prin care aceştia sunt sfătuiţi „să se abţină de la implicarea lor în organismele politice ale statului, cum sunt consiliile locale şi judeţene”. Se precizează apoi în circulară condiţiile în care un preot poate candida ca independent la o funcţie de consilier local sau judeţean.

www.bbc.co.uk/romanian

Funeraliile arhiepiscopului de Mosul

Funeraliile arhiepiscopului Faraj Rahho s-au celebrat vineri în satul creştin Karamles, din nordul Irakului, în apropiere de Mosul, oraşul în care a avut parte de tragicul sfârşit, după ce a fost sechestrat la 29 februarie de un comando terorist. Ceremonia sacră a fost prezidată de patriarhul de Babilonia al Caldeenilor, card. Emmanuel al III-lea Delly, cu participarea unui mare număr de creştini, dar, fapt semnificativ, şi de musulmani.

http://www.radiovaticana.org/rom/index.asp

A murit fondatoarea Mişcării Focolare

Chiara Lubich, fondatoarea Mişcării Focolare, a decedat la vârsta de 88 de ani. În ultimul secol au luat fiinţă multe mişcări creştine care dau un impuls de viaţă nouă şi tânără Bisericii şi societăţii. Între acestea, Mişcarea Focolarelor este printre primele şi printre cele mai mari.

http://catholica.ro

Al 79-lea Mare Maestru al Ordinului Militar de Malta

Ordinul Militar de Malta l-a ales pe englezul Fra Matthew Festing, în vârstă de 58 de ani, să fie al 79-lea Mare Maestru al său. Festing a fost Mare Prior în Anglia de la reînfiinţarea aici a Ordinului în 1993, după o suspendare de 450 de ani. În această calitate a condus misiuni de ajutor umanitar în Kosovo, Serbia şi Croaţia.

http://catholica.ro

Revista online IDentitate

A apărut primul număr din 2008 al revistei IDentitate, revista tinerilor din Eparhia de Cluj-Gherla. Începând cu acest număr, revista apare doar în format electronic.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s