Info Creştin – 12 martie 2008

Discursul religios la televiziune

Andrei Pleşu: “Postul B1 e un post curios: pe de o parte ne livrează toate subproducţiile cinematografiei ceauşiste, în care mari actori debitează texte indigerabile, iar pe de alta vrea să ne ducă rapid în Rai, cu ajutorul unor harnici pastori neoprotestanţi. Cum nu trebuie să fie discursul religios la televiziune? Nu trebuie să fie lung, nu trebuie să fie sentimental, nu trebuie să fie dăscălitor ca o oră de dirigenţie. Cum era ce-am văzut eu? Lung, sentimental, moralizant la nivelul cel mai de jos. Nu pun la îndoială buna intenţie a predicatorului. Dar avea toate datele unui profesor de socialism ştiinţific, convertit la Evanghelie.” (Adevărul literar şi artistic, 12 martie 2008)

A început Postul Paştilor

Biserica Ortodoxă şi cea Greco-Catolică au intrat în cel mai mare post de peste an, Postul Paştilor sau Păresimile, stabilit de calendarul liturgic în perioada cuprinsă între 10 martie – 26 aprilie. Învierea Domnului va fi sărbătorită de ortodocşi pe 27 aprilie.

www.crestinortodox.ro

Azerbaidjanul a inaugurat prima biserică catolică

Cardinalul Tarcisio Bertone, Secretarul de stat al Vaticanului, a participat în 7 martie la ceremonia de consacrare a primei biserici catolice din Azerbaidjan, Biserica Neprihănitei Zămisliri din Baku. Biserica a fost construită pe pămînt donat Papei Ioan Paul al II-lea de preşedintele Heydar Aliyev, tatăl actualului preşedinte de stat, în ajunul vizitei Pontifului în această ţară în 2002.

www.catholica.ro

Prima întâlnire a comisiei Vaticanului pentru China

O comisie înfiinţată de Papa Benedict al XVI-lea pentru studierea problemelor de primă importanţă privind Biserica din China îşi desfăşoară prima sa întîlnire la Roma, între 10-12 martie.

www.catholica.ro

Jesus Film Project Releases Mary Magdalena Version in U.S.

The same ministry that created the Jesus Film – the most translated film in history – has begun distributing in the United States a new film about Jesus that is told through the eyes of Mary Magdalena.

www.christianpost.com

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s